Companii

Turnul Tower Center din Piaţa Victoriei, la un pas de insolvenţă

Turnul Tower Center din Piaţa Victoriei, la un pas de insolvenţă

Turnul de birouri Tower Center Internaţional are 22 de etaje şi este finalizat de doi ani, dar nu are niciun chiriaş din cauza litigiilor

11.07.2010, 23:06 176

Firma care deţine turnul de birouri Tower Center Internaţional,din zona Piaţa Victoriei, este la un pas de intrarea în insolvenţă,la solicitarea unuia dintre constructorii proiectului, care reclamăo datorie de două milioane de euro.
Turnul, dispus pe 22 de etaje, este unul dintre proiectele"problemă" ale Capitalei, fiind de-a lungul timpului obiectul unoramenzi pentru nerespectarea înălţimii aprobate în planurileurbanistice, a mai multor litigii între acţionari, dar şi întreacţionari şi Alpha Bank, în calitate de chiriaş al imobilului şi,mai nou, a unui dosar de insolvenţă.
Astfel, firma Tower Center Internaţional, controlată de cătregrupul Avrig 35 şi firma Industrialexport, a intrat în insolvenţăla sfârşitul lunii mai, la cererea companiei Unger Steel, carepretinde că are de recuperat o creanţă de două milioane deeuro.
"Cu toate acestea, Tribunalul Bucureşti a dispus pe data de 28iunie suspendarea provizorie a deschiderii procedurii deinsolvenţă, până la soluţionarea cererii de suspendare din cadrulrecursului făcut de TCI (Tower Center Internaţional - n.red.)", adeclarat pentru Mediafax Bogdan Bulai, avocatul care reprezintăUnger Steel în acest proces.
Construcţia imobilului a fost finalizată de mai bine de doi ani,dar din cauza litigiilor până în prezent nu a fost realizatărecepţia clădirii şi niciun chiriaş nu s-a mutat. Potrivit datelorde pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma Tower CenterInternaţional avea la sfârşitul anului 2008 datorii de 156,5milioane de lei (42,4 milioane de euro) şi venituri de doar 1,6milioane de lei.
Reprezentanţii Avrig 35 nu au putut fi contactaţi pentru informaţiipână la închiderea ediţiei.
Fondatorul grupului Avrig 35, Alexander Hergan, spunea că îl "doareinima că stă clădirea goală" din cauza acelor litigii. Între timp,Hergan a fost schimbat de la conducerea grupului Avrig 35, darclădirea tot nu a fost dată în folosinţă.
Luând în calcul o chirie medie de 16-18 euro/metrul pătrat,proprietarii turnului din Piaţa Victoriei pierd în fiecare lunăchirii potenţiale de circa jumătate de milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO