Companii

Turoperatorul Mareea absoarbe Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii de turism din Moldova

Autor: Liviu Iancu

23.01.2012, 00:00 191

Turoperatorul Mareea va prelua prin absorbţie Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii din Moldova, şi discută integrarea altor câtorva agenţii din afara Bucureştiului, a declarat Marius Usturoiu, proprietarul şi directorul general al Mareea.

"Noua agenţie din cadrul grupului, cu o puternică notorietate pe zona Moldova, va aduce un important capital de clienţi şi imagine într-o regiune în care prezenţa Mareea nu era foarte bine structurată.

Agenţia care ni s-a alăturat reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea prezenţei noastre în Moldova", a spus Usturoiu. El a adăugat că agenţia Olimp va fi redenumită în Mareea Iaşi, iar fostul proprietar al acesteia Grigore Alecsa va ocupa în continuare funcţia de director general.

Alecsa a spus că Olimp a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, în creştere cu 5% comparativ cu anul 2010. Circa 40% din clienţii agenţiei merg anual în vacanţe în ţară. Mareea a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 44,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de vânzările din anul 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO