Companii

Un angajat din outsourcing câştigă 600-700 de dolari pe lună în România, dublu faţă de unul din India

Autor: Octavian Calei, Adelina Mihai

14.10.2013, 00:05 375
Salariul mediu al unui angajat de pe o poziţie de entry-level din industria serviciilor de externalizare ajunge la 8.000 de dolari pe an (666 de dolari pe lună) în România, în timp ce în India nivelul este de 4.000 de dolari pe an (333 de dolari/lună), a spus Keshav Murugesh, CEO al furnizorului mondial de servicii de externalizare WNS Global Services, prezent la emisiunea de business ZF Live.
 
„În cazul Indiei, salariul pentru o poziţie de entry level ar fi cam 4.000 de dolari pe an. În România e probabil în jur de 8.000 de dolari. Deci este o diferenţă de 100% la nivel de salariu, munca grea se va face din India, dar cea cu valoare adăugată, folosind cunoştinţe de limbi exotice, se va face din Ro­mânia“, a spus Keshav Murugesh, care conduce un grup de companii cu 26.000 de angajaţi în toată lumea. În România, WNS Global Services avea un număr mediu de 330 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 6,8 milioane de euro anul trecut.
 
În România, compania oferă servicii de externalizare pentru partea fi­nanciară şi de contabilitate. De altfel, filiala de pe plan local se ocupă de gestiunea  întregii operaţiuni de tre­zorerie pentru una dintre cele mai mari corporaţii de electronice din lume şi o mare parte din activitate are loc aici, folosind „talentul local“ şi lucrând  cu întreaga bază de CFO din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO