Companii

Un antreprenor de 32 de ani face un hotel de 15 mil. euro, gard in gard cu complexul lui Hagi de la Mamaia

10.06.2009, 18:15 127

Familia Bojan - Felix si Denise - in varsta de 32 de ani, care au dezvoltat si vandut in 2007 pentru 42 mil. euro mallul River Plaza din Ramnicu Valcea, a cumparat un teren de aproape 3.000 de metri patrati in Mamaia, pe care intentioneaza sa dezvolte un hotel cu 150 de camere in urma unei investitii de aproximativ 15 mil. euro.

Achizitia terenului, situat in imediata vecinatate a hotelului Iaki, detinut de fostul lider al nationalei de fotbal Gheorghe Hagi, a fost semnata recent, iar hotelul va fi clasificat, cel mai probabil, la patru stele.
Pretul platit pentru teren s-a ridicat la aproape trei milioane de euro, respectiv 1.000 de euro/mp, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an.
"Tranzactia a durat aproximativ o luna, negocierile fiind relativ scurte datorita oportunitatii vazute de investitori in acest teren", a declarat Dan Borbely, partener al casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a asistat cumparatorii la aceasta achizitie, dar si la vanzarea mallului River Plaza.
Felix Bojan nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
Pe litoralul romanesc a mai fost anuntata in acest an o investitie greenfield intr-un hotel, dupa ce un fond de investitii din Asia a cumparat un teren de 442 mp pe malul lacului Siutghiol din Mamaia. Cu toate acestea, in ultimii 20 de ani au fost construite de la zero doar 10-20 de hoteluri pe litoralul romanesc, printre care President din Mangalia si Malibu sau Palm Beach din Mamaia.
"Din cauza faptului ca activitatea pe litoralul romanesc este sezoniera, investitiile in turism sunt riscante. Investitorii au nevoie de ajutorul administratiilor locale si centrale, iar in ultima perioada au fost mai multe semnale pozitive ca acest ajutor va veni", a mai spus Borbely.
Bojan ar putea intra prin aceasta investitie in clubul proprietarilor de hoteluri de pe litoral, care ii mai cuprinde pe langa Hagi si familia Adamescu pe omul de afaceri George Copos, care detine una dintre cele mai mari unitati in Eforie Nord - hotelul Europa avand un numar de 221 de camere.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO