Companii

Un antreprenor din Bucureşti concurează cu chinezii pe panouri solare

Fabrica din Giurgiu are 53 de angajaţi şi doi roboţi

Fabrica din Giurgiu are 53 de angajaţi şi doi roboţi

Autor: Radu Bostan

27.08.2013, 21:12 2473

Sorin Bonciu, proprietarul grupului Bomax, cu afaceri de 103 milioane de euro în domenii precum energia şi imobiliarele, a investit 8 milioane de euro într-o fabrică de panouri solare, în Giurgiu. Unitatea s-a deschis la sfârşitul lunii februarie şi are în prezent 53 de angajaţi, iar în primul an de activitate ar urma să realizeze afaceri de 8 milioane de euro.

Investiţia lui Bonciu vine în contextul în care panourile ieftine produse în China au invadat piaţa europeană, împingând în faliment numeroşi producători europeni de echipamente pentru industria fotovoltaică. Chiar piaţa locală a mai găzduit în trecut două fabrici de echipamente pentru energia solară, înfiinţate de grupuri străine, dar acestea s-au închis în ultima perioadă.

Reprezentanţii fabricii susţin însă că sunt competitivi chiar în acest context de piaţă şi se aşteaptă ca afacerile să crească de până la de patru ori pe termen mediu, în special datorită unei evoluţii pozitive a cererii pentru instalaţii solare de acoperiş.


Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO