Companii

Un antreprenor: Instituţiile care vin în control vor să dea amendă. Niciunul nu îţi lasă o săptămână să rezolvi ce este “neconform” din cauza legislaţiei schimbătoare

Autor: Mirabela Tiron

17.11.2011, 11:54 348

Claudiu Stepan, proprietarul unui business de 4,9 mil. de euro în producţia de perne şi pilot, a cărui firmă a fost premiată la Campioni în Business, spune că din cauza legislaţiei care se schimbă de la o zi la alta, o firmă mică, fără un departament juridic, are nevoie de timp pentru a se adapta la toate modificările din legislaţie.

"Cred că noi cei cu businessuri mici suntem cei mai asaltaţi de organele de control, nu multinaţionalele care lucrează cu zeci de avocaţi şi au departamente juridice. Niciunul dintre inspectorii care au venit în control de la Garda Financiară, Inspecţia Muncii sau a calităţii nu mi-a spus: aveţi o săptămână să vă rezolvaţi ce este neconform, dacă era cazul de aşa ceva, ci au ales să dea amendă", a spus el.

Antreprenorul a mai menţionat că din cauză că firma nu are un departament juridic, pentru că banii merg în dezvoltarea producţiei, mai apar, din necunoaşterea integrală a legislaţiei, aspecte considerate neconforme de inspectori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO