Companii

Un investitor imobiliar da 350.000 de euro pe 51% din Codecs, o firma cu 2,5 mil. euro datorii

14.01.2010, 23:10 140

Un om de afaceri din Constanta cu businessuri in zona imobiliaraeste in negocieri pentru a cumpara un pachet de 51% din Codecs, unadintre cele mai importante companii de training si consultanta depe piata locala, pentru care va plati aproximativ 350.000 de euro,afirma surse din interiorul firmei. Sursele nu au precizat numeleinvestitorului.

Omul de afaceri va face si o infuzie de capital de 0,8 mil. euroin companie si intentioneaza sa mentina conducerea actuala. Codecsare datorii de circa 2,5 de milioane de euro in prezent, din care1,5 milioane de euro sub forma unui credit bancar, restul fiinddatorii curente catre furnizori, mai spun sursele citate. In 2007,Codecs a contractat un credit de circa 2,7 mil. euro de la Eximbankpentru finantarea investitiei intr-o a doua cladire. Creditul afost utilizat pentru achizitionarea unui teren de 590 mp inCapitala si constructia imobilului, cu o suprafata de 2.000 mp.

Sursele citate afirma ca in prezent compania mai are circa 25 deangajati, cea mai mare parte lucrand in cadrul Business School,care ofera programul de MBA al Open University Business School pepiata locala, in cadrul unui parteneriat exclusiv cu universitateabritanica care functioneaza inca de la infiintarea Codecs in1993.

CEO-ul Codecs Adrian-Dan Babutan a confirmat ca exista negocieripentru vanzarea unui pachet de actiuni, dar nu a dorit sa dea maimulte detalii.

Conform surselor citate, tranzactia ar urma sa se inchida inurmatoarele doua saptamani.

Vanzarea pachetului majoritar al Codecs evalueaza compania laaproximativ 700.000 de euro, de aproape 10 ori mai putin decatestimarile pe care le avansa in urma cu un an si jumatate fostulpresedinte Catalin Ionescu, care a condus compania timp de 15 ani.El a parasit conducerea Codecs in toamna anului trecut, pentru ainfiinta o alta companie de consultanta in HR, EurocenterManagement Newtwork, impreuna cu Giulio Hostina si IoanaDragnea.

Catalin Ionescu, 48 de ani, este unul dintre actionarii care vorrenunta la participatia de 14%.

Infiintata in 1993, Codecs este detinuta de 25 de actionari. In2008, Codecs a avut afaceri de 5,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO