Companii

Un pas în proiectele publice: Symmetrica a amenajat trotuarele din oraşul Făgăraş după o investiţie de 1 mil. euro făcută din fonduri publice

Un pas în proiectele publice: Symmetrica a amenajat...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.08.2017, 10:29 394

Producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica finalizează proiectul de amenajare a trotuarelor din Făgăraş, o investiţie de un milion de euro făcută de autorităţile locale.

Pentru executarea lucrărilor, compania a folosit peste 10.000 de metri pătraţi de borduri şi pavaj produse în fabrica Symmetrica din parcul industrial Prejmer.

“Am câştigat acest contract în urma unei proceduri de achiziţie publică organizată de Primăria Municipiului Făgăraş. La licitaţie au mai fost înscrişi alţi cinci competitori”, spune Sebastian Bobu, directorul executiv Symmetrica.

Compania a mai amenajat trotuare şi în localităţi precum Dorohoi, Bacău, Suceava, Iaşi, Comăneşti, Prejmer, Focşani sau Bistriţa.

Recent, Sebastian Bobu spunea că principala provocare a pieţei de materiale de construcţii în general şi a celei de pavele în special este lipsa investiţiilor în proiecte publice, fapt ce a făcut ca, în ultimul an, cea mai mare pondere din veniturile Symmetrica să vină din proiectele private, adică ansamblurile rezidenţiale, centrele comerciale şi clădirile de birouri sau industriale dezvoltate de investitori privaţi.

“Având în vedere că anul acesta numărul lucrărilor realizate din investiţii bugetare sau comunitare a scăzut semnificativ, cu peste 40%, dar totodată şi avântul pieţei imobiliare, Symmetrica s-a axat mai mult pe proiectele private. Acestea însumează, în acest moment, aproximativ 42% din businessul companiei, cu 10 procente mai mult decât în anul 2015. Acestea sunt împărţite în proiecte rezidenţiale, industriale şi comerciale (28%) precum şi proiecte executate având ca şi clienţi persoane fizice (14%)”, spun reprezentanţii companiei.

Symmetrica a înregistrat anul trecut un business de 20 mil. euro, în creştere cu circa 3% faţă de 2015.

Planurile companiei pentru perioada următoare includ creşterea capacităţii actuale de producţie. Astfel, compania este în curs de prospectare a unui nou proiect de investiţii într-o unitate de producţie în zona de vest a ţării.

Symmetrica este o companie românească înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni). Prima fabrică a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer - Braşov (2012) şi Cociu - Bistriţa-Năsăud (2012).

Pe piaţa pavele şi borduri un alt jucător important este Elis Pavaje, o companie tot cu acţionariat local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO