Companii

Un producator de lactate vinde 60% din actiuni pentru 2 mil. euro

15.02.2008, 21:19 56

Portas, un producator de lactate de dimensiuni mici din Botosani, cu afaceri anuale de 1,2 mil. euro, intentioneaza sa vanda maxim 60% din actiuni pentru a finaliza investitiile de 11 mil. euro in capacitatile de productie.
"Noi ne evaluam compania la aproximativ 4 milioane de euro, bazandu-ne atat pe activele fixe, cat si pe valoarea brandului Bunna si tendinta de dezvoltare, cifra de afaceri dublandu-se doi ani la rand pana in 2007, cand am fost limitati de capacitatea fizica de productie si nu de cerintele din piata", a declarat Ovidiu Portariuc, directorul de marketing al companiei si unul dintre actionari.
Portas este o afacere de familie detinuta de Ovidiu Portariuc, Gheorghe Portariuc si Carmen Dulgheriu care a fost infiintata in 2004. Cei doi sunt de asemenea proprietarii companiei Multiagra, cu activitati in domeniul agricol, detinand in prezent un teren arabil de 1.000 de hectare in comuna Vlasinesti, judetul Botosani.
"Vrem sa atragem un partener puternic care printr-o infuzie de capital, precum si prin suport si acces la resurse logistice si de know-how sa ne permita dezvoltarea accelerata in urmatoarea perioada. In prezent PortasCom se afla in negocieri cu doua fonduri de investitii si o persoana particulara care ar putea prelua un procent insemnat din actiunile companiei", a spus Portariuc.
Desi nu a dorit sa dezvaluie numele fondurilor sau al partenerului strategic cu care se afla in discutii, el a precizat ca unul dintre investitori este interesat atat de preluarea fabricii de lactate PortasCom, cat si de ferma agrozootehnica Multiagra, dorind ca pe viitor sa dezvolte si alte proiecte in segmentul de agribusiness.
In prezent, Portas are in derulare investitii de 5 mil. euro in constructia unei noi fabrici de lapte care va permite marirea capacitatilor de productie la 40.000 de litri de lapte pe zi, de la 15.000 de litri, cat produce in prezent. De asemenea, alte 6 mil. euro vor fi investiti in ferma Multiagra.
Compania este prezenta pe piata cu brandul Bunna, detinand 25% din segmentul de lactate proaspete (iaurturi, lapte consum, smantana) in Botosani si Iasi, potrivit informatiilor proprii. La finele anului trecut Portas trebuia sa inceapa distributia produselor sale si prin intermediul magazinelor Metro situate in partea de est a tarii, insa nu a putut onora comenzile primite din cauza capacitatii de productie insuficiente, potrivit lui Portariuc. Limitarile din productie au facut ca in 2007 rezultatele financiare ale companiei sa scada fata de anul precedent. Astfel, firma a raportat o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro, in scadere cu 25% fata de 2006, insa reprezentantul companiei estimeaza pentru anul acesta obtinerea unei cifre de afaceri de 1,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO