Companii

Un producător duce mobila realizată la Târgovişte în Japonia şi Australia

Autor: Ioana David

25.11.2010, 23:05 91

Compania Quadra Invest din Târgovişte, cu afaceri de 3,6milioane de euro anul trecut, realizează 80% din venituri pepieţele externe atât în Europa, cât şi în Japonia şi Australia.

"Pentru 2010 nu întrevedem modificări esenţiale în ceea cepriveşte ponderea exporturilor în vânzările totale", a spus CosminBălănoiu, marketing executive al European Heritage, brandul subcare compania operează reţeaua de magazine.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionariatulQuadra Invest se împarte între Huijink Gijsbertus Adrianus Johannes(44,99%), Baakman Johannes Jozefus Maria (44,99%) şi Polko Ralph(restul). Conform unor date furnizate anterior, doi dintreacţionari sunt în spatele unor proiecte precum Amsterdam Grand Cafeşi Rembrandt Hotel.

Întrebat ce cifră de afaceri estimează pentru acest an, Bălănoiua spus că "suntem foarte interesaţi de nivelul profitului maidegrabă, ţinta noastră fiind să îl menţinem şi în acest an măcar lanivelul celui din 2009". Potrivit datelor de la RegistrulComerţului, anul trecut compania a avut un profit brut de 0,32 mil.euro.

Recent, compania a deschis un magazin de mobilă în Centrul Vechidin Capitală, în urma unei investiţii de peste jumătate de milionde euro. Acesta este al doilea magazin al producătorului de mobilă,operat sub brandul European Heritage. Acest proiect a venit după ceanul trecut compania a renunţat la două magazine care nu au avutrezultatele dorite, unul în incinta Mobilia Sibiu şi unul în Home& Design Mall din Bucureşti.

"În general nu a fost nevoie să luăm măsuri foarte drastice înceea ce priveşte personalul, dar am fost foarte atenţi lanegocierea/renegocierea preţurilor şi la eficientizarea şisimplificarea proceselor de producţie", a mai spus Bălănoiu.

În retailul de mobilă, estimat la aproape 1 mld. euro, companiaeste un jucător de talie mică. Principalii jucători sunt Mobexpert,IKEA, kika, Neoset, Staer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO