Companii

Un tânăr din Cluj a investit 8.500 de euro într-un agregator de anunţuri imobiliare

Un tânăr din Cluj a investit 8.500 de euro într-un...

Autor: Cristi Moga

25.08.2013, 08:35 2941
Lucian Voju, un tânăr de 29 de ani din Cluj, activ în zona de intermediere imobiliară pentru o importantă companie din telecom, spune că a investit 8.500 de euro pentru dezvoltarea unui site pe care sunt agregate anunţuri imobiliare ale agenţiilor şi speră ca într-un an să aducă proiectul în top 5 pe piaţa de profil.
 
Voju a contribuit la acest proiect cu experienţa acumulată în domeniul imobiliar, în timp ce partea de IT este coordonată de un partener care va prelua 50% din firma Propertybook SRL, prin intermediul căreia a fost dezvoltat site-ul propertybook.ro.
 
„Ideile le aveam de multă vreme. În noiembrie 2012 am început să lucrăm efectiv la site, iar anul acesta în aprilie ne-am bucurat să-l vedem finalizat şi funcţional cât se poate de «live». Inspiraţia a venit din vest - propertybook.ro e un motor de căutare a anunţurilor imobiliare, care se vrea cât mai simplu de utilizat de către toţi cei care au nevoie să găsească un apartament, o casă sau o proprietate“, spune Voju.
 
Modelul de funcţionare a site-ului prevede listarea anunţurilor de către agen­ţii imobiliare care plătesc câte 10 eurocenţi pentru fiecare clic redirectat către anunţul „original“, iar până în prezent printre firmele care au decis să folosească acest site pentru atragerea de clienţi se numără Coldwell Banker sau Galaxy Imob, care au acoperire la nivel naţional, precum şi mai multe agenţii regionale din Sibiu, Constanţa şi Cluj.
 
„Relaţia cu propertybook.ro generează plăţi numai în conformitate cu desfăşurătorul de trafic real redirectat, la un tarif standard de 0,1 euro/clic redirectat“, explică Voju.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO