Companii

Una dintre cele mai „bătrâne“ SRL-D-uri: „Cei 10.000 de euro primiţi de la stat i-am dat înapoi în trei ani prin taxe şi impozite“

Una dintre cele mai „bătrâne“ SRL-D-uri: „Cei...

Autor: Mădălina Panaete

18.12.2014, 07:32 1457
Vestea că la finalul anului peste 3.200 de companii îşi pierd statutul de SRL-D a ajuns şi la câţiva mici între­prinzători debutanţi care, acum la aproape trei ani de înfiinţare, au făcut un bilanţ al beneficiilor acestui pro­gram pentru micile lor afaceri, dar şi ce drum vor alege de anul viitor.
 
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că la finalul acestui an 3.224 de firme de tip SRL-D (societate cu răs­pundere limitată-de­butant) înfiinţate în­cepând cu anul 2011 vor împlini trei ani de acti­vitate şi îşi vor pierde calitatea de mi­cro­între­prinderi apar­ţinând în­tre­prin­ză­to­rilor debu­tanţi.
 
Astfel, antrepre­norii debutanţi trebuie să facă demersurile ne­ce­sare pentru schimbarea sintagmei firmelor din SRL-D în SRL sau să aleagă pentru o altă formă juridică, conform datelor transmise de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
 
De exemplu, proprietarii Eco­tour Ardeal SRL-D din judeţul Alba, activă în domeniul turismului, vor să menţină calitatea de microîntre­prindere a so­cietăţii, dar să treacă la forma juridică SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO