Companii

Unde zboară românii: Londra, Istanbul, Tel Aviv, Viena, Roma, primele cinci destinaţii. Cum arată top zece destinaţii

Unde zboară românii: Londra, Istanbul, Tel Aviv, Viena,...

Autor: Miruna Diaconu

18.08.2023, 00:05 184

♦ Aeroportul din Tel Aviv intră în top trei după anii pandemiei în care ieşise complet de pe radar ♦ Nicio destinaţie internă nu se mai regăseşte în top 10.

Cele mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, cel mai mare terminal de pe plan local, au decolat, în primele şase luni, către Londra, Istanbul şi Tel Aviv, care se află în mod tradiţional în topul celor mai căutate destinaţii de către români, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Londra şi Istanbul au dominat clasamentul şi anii trecuţi, însă Tel Aviv a urcat două poziţii faţă de 2022. În anii pandemiei, 2020 şi 2021, Tel Aviv nu apare deloc în clasament având în vedere că Israelul nu a fost deloc deschis pentru turişti din cauza restricţiilor COVID.

Deşi Anglia, Turcia şi Israelul au ocupat primele locuri în top, Italia are două destinaţii în top 10 unde aterizează cei mai mulţi români care zboară de pe Otopeni, anume Berga­mo, aeroport secundar pentru Milano, şi Roma. Viena, Paris, Amsterdam, Madrid şi Frankfurt sunt, de ase­me­nea, în clasamentul destinaţiilor către care au zburat cele mai multe curse aeriene care au decolat de pe aero­portul Otopeni în primele şase luni ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO