Companii

Unilever a găsit al doilea furnizor logistic: germanii de la Kuehne+Nagel

14.06.2010, 23:38 969

Germanii de la Kuehne + Nagel au anunţat încheierea unuiparteneriat cu Unilever pentru operarea celor 30.000 de metripătraţi de spaţii de depozitare deţinute de gigantul din industriabunurilor de larg consum în Ploieşti West Park.

Singurul operator logistic al Unilever la nivel local era pânăacum grupul Aquila din Ploieşti, cel mai mare partener al său pedistribuţie.

Kuehne + Nagel va furniza servicii de depozitare pentrudiviziile de produse de îngrijire personală şi de curăţenialocuinţei ale subsidiarei locale a Unilever, care reunesc branduriprecum Dero, Rexona sau Dove. "Odată ce fluxul operaţional esteimplementat, în depozit vor opera peste 200 de angajaţi", auprecizat reprezentanţii Kuehne + Nagel.

Producătorul Dero este al doilea mare jucător pe piaţa bunurilorde larg consum nealimentare din România, după Procter & Gamble,având rulaje anuale de circa 200 mil. euro.

Unilever a închiriat depozitul din Ploieşti West Park la fineleanului trecut, pentru a majora capacitatea logistică a companiei cu30%. Unilever deţine în prezent o fabrică de detergenţi laPloieşti, care a fost extinsă în ultimii ani prin mutarea unorlinii de producţie a margarinei şi a bazelor pentru mâncăruri Knorrdin mai multe fabrici închise în ţară şi în Bulgaria. Anteriorîncheierii contractului de închiriere a spaţiilor din Ploieşti WestPark, producătorul Dero opera în cinci depozite la nivelul ţării,iar în ultimii ani singurul său operator logistic a fost AquilaGroup, partener al Unilever din anul 1996. În 2009, producătorul apus pe lista distribuitorilor locali o altă companie românească,Macromex, cu care a încheiat un parteneriat pentru divizia deîngheţată Algida, adusă pe piaţă în primăvara lui 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO