Companii

Unilever si-a extins depozitele cu 30%

29.10.2009, 23:21 74

Presedintele Unilever South Central Europe, Marc Desenfans,spune ca decizia de a inchiria peste 30.000 mp de spatii dedepozitare in cadrul proiectului Ploiesti West Park a vizat inprincipal eficientizarea aprovizionarii clientilor si consolidareaactivitatilor de depozitare.

"In prezent lucram cu 5 depozite, iar decizia de a inchiriapeste 30.000 de metri patrati, cu 30% mai mult decat avem inprezent, vizeaza consolidarea activitatilor de depozitare sieficientizarea aprovizionarii clientilor", a declaratDesenfans.

Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de bunuride larg consum de pe piata locala, cu afaceri de aproape 200 mil.euro in 2008 este primul client al proiectului din Ploiesti.

Dezvoltatorul Ploiesti West Park afirma ca se afla in discutiiavansate cu clienti pentru toate segmentele logistice, precum si cucompanii din industria petroliera interesate de spatii in zona deResearch and Development, iar cladirea de birouri din cadrulproiectului va fi finalizata cel mai devreme in 2011.

Proiectul va cuprinde peste 300.000 de metri patrati de spatiilogistice, o cladire de birouri si un complex de cercetare.

"Ne concentram pe toate tipurile de clienti, insa vom acorda oatentie deosebita chiriasilor mari, pentru ca avem spatii de peste10.000 de metri patrati disponibile, ceea ce reprezinta un avantajfata de alte proiecte. De asemenea suntem in trative cu companiicare doresc depozite mai mici, precum si cu companii petrolierecare sunt interesate de spatii in zona de Research and Developmentdin cadrul proiectului. Cladirea de birouri va fi terminata cel maiprobabil in 2011, dar deocamdata nu ne grabim pe acest segment", adeclarat Ivan Lockere, CEO al Alinso Group.

Compania belgiana Alinso Group dezvolta proiectul din Ploiestiimpreuna cu omul de afaceri roman Petrica Usurelu, proprietarulPiritex.

In prezent o singura hala este finalizata din tot proiectul, cuo suprafata de 11.000 mp, constructia altor doua hale urmand sainceapa pana la sfarsitul saptamanii. Toate cele trei hale, cu osuprafata de peste 30.000 ii revin Unilever. "Prima cladirepresupune constructia a patru hale, din care am inchiriat deja treicatre Unilever. Cea de-a patra, cu o suprafata de aproximativ10.000 de metri patrati urmeaza sa fie construita tot pentruUnilever, cand compania va decide", a explicat Lockere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO