Companii

Universal Alloy Corp, care produce piese pentru Boeing sau Airbus, afaceri de 892 de milioane de lei anul trecut, de două ori mai mari faţă de anul anterior

Universal Alloy Corp, care produce piese pentru Boeing...

Autor: Mirabela Tiron

12.06.2023, 16:15 553

♦ Parte a grupului Montana, controlat de austriacul Michael Tojner, Universal Alloy Corp a beneficiat de ajutor de stat de 37,2 milioane de euro, acord semnat la finalul lui 2018, pentru o investiţie realizată în localitatea Tăuţii Măgherăuş (Maramureş).

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corp, companie membră a grupului Montana, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner, a finalizat anul trecut cu afaceri de 892 milioane de lei (181 mil. euro) pe piaţa locală, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, când a raportat 411 milioane de lei (85 mil. euro),  arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Compania din loca­litatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, furnizează componente pentru cei mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier sau Premium Aerotech, potrivit ultimelor date. Anul trecut, producătorul şi-a crescut numărul de angajaţi la 2.290, faţă de 1.743 în 2021, arată mfinante.ro. Datele publice mai arată că firma a raportat profit de 10,4 milioane de lei anul trecut, faţă de pierderi de 197 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.

În 2018, compania a demarat un proiect de construire a unei fabrici de piese din aluminiu pentru  aeronave în localitatea Tăuţii Măgherăuş, lângă aeroportul internaţional Maramureş. Investiţia totală a fost de 113 milioane de euro, iar în a doua parte a anului 2019 compania anunţa deja montarea primelor aparate în noua fabrică. Pentru acest proiect compania a primit un ajutor de stat de 174 mil. lei (37 mil. euro), cel mai  mare acord semnat la deschiderea sesiunii de ajutoare de stat (în septembrie 2018), fiind prevăzut în acel proiect crearea a 661 de locuri de muncă în Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO