Companii

Unu din zece turişti s-a cazat în apartamente şi camere Airbnb. Anul 2023 a fost cel mai bun pentru cazările de tip Airbnb, care au înregistrat cu 52% mai multe nopţi rezervate în 2023 faţă de perioada prepan­demică.

Unu din zece turişti s-a cazat în apartamente şi...

Autor: Miruna Diaconu

11.03.2024, 17:20 128

♦ Datele oficiale prezintă doar informaţiile raportate de proprietarii care activează în legalitate, însă multe dintre apartamentele listate pe Airbnb nu au o formă legală de activitate.

Doar 10% din turiştii ajunşi în unităţile de cazare de pe plan local s-au cazat în apartamentele şi camerele de tip Airbnb, potrivit datelor Institutului Naţional de Statis­tică. Anul trecut, cazările locale au înregistrat 13 milioane de turişti, dintre care 1,3 milioane de persoane au ales să se cazeze în apartamentele şi camerele Airbnb.

Datele de la INS prezintă doar informaţiile raportate de proprietarii de apartamente listate pe Airbnb care activează în legalitate, însă multe cazări listate pe astfel de platforme nu au o formă legală de activitate, iar turiştii ajunşi în astfel de structuri nu apar deloc în datele oficiale.

Platforma de rezervări Airbnb a intermediat anul trecut circa 2,2 milioane de nopţi de cazare în România, potrivit datelor furnizate de platforma AirDNA, care analizează date cu privire la activitatea Airbnb. Anul 2023 a fost cel mai bun pentru cazările de tip Airbnb, care au înregistrat cu 52% mai multe nopţi rezervate în 2023 faţă de perioada prepan­demică.

Platforma Airbnb a câştigat mai multă popu­laritate în perioada pan­de­miei, iar numărul proprie­tăţilor de pe plan local lis­tate pe platformă a crescut faţă de perioada prepan­de­mică, iar odată cu ele a crescut şi cererea venită din partea turiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO