Companii

Unul din cinci chiriasi inca nu a deschis in Liberty Center

Unul din cinci chiriasi inca nu a deschis in Liberty Center

Traficul in Liberty Center intre lunile ianuarie si martie a fost in medie de 600.000 vizitatori/luna

22.05.2009, 00:00 61

Doar 80% din spatiile comerciale ale mallului Liberty Center, aflat in zona Trafic Greu din Capitala, au fost deschise pana in prezent, desi gradul de inchiriere al proiectului inaugurat la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut este de 100%, potrivit reprezentantilor companiei.
„Cel mai important aspect pentru noi, ca dezvoltatori ai proiectului Liberty Center, este faptul ca centrul comercial este inchiriat in totalitate inca de la inaugurare. Gradul de deschidere de spatii comerciale in momentul de fata este de 80%, unii dintre retaileri preferand sa deschida cu prilejul lansarii colectiilor de vara sau sa tina cont de alte criterii specifice businessului lor", a declarat Mike Hugh, center manager al Liberty Center.
Cei mai importanti chiriasi ai proiectului cu o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati detinut de compania nord-irlandeza Mivan Development sunt Billa, Hervis, Altex, Diverta, Marks & Spencer, Starbucks, Burger King, McDonald's sau operatorul de cinematografe The Light.
O serie de retaileri traverseaza o perioada dificila si prefera sa intarzie investitiile in noi magazine, deoarece vanzarile sunt destul de reduse, iar bancile nu mai au acelasi apetit de a le finanta extinderea.
Inclusiv in Liberty Center, traficul in prima parte a anului a fost sub asteptarile proprietarilor, care mizau la momentul deschiderii pe circa 30.000 de vizitatori zilnic.
„Traficul in Liberty Center intre lunile ianuarie si martie a fost in medie de 600.000 vizitatori/luna. Numarul lunar de vizitatori s-a mentinut constant. Focusul Liberty Center si implicit al chiriasilor este de a creste permanent traficul", spune reprezentantul Liberty Center, mall in care vor fi amenajate in urmatoarea perioada spatii destinate copiilor, precum si un salon de infrumusetare.
Liberty Center a fost primul mall inaugurat pe piata locala de catre Mivan, companie care intentioneaza sa dezvolte o retea de centre comerciale sub brandul Tiago in mai multe orase din tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO