Companii

Ursus a ales fabrica din Timisoara pentru o noua investitie de 50 mil. euro

11.09.2007, 19:09 121

Ursus Breweries, al doilea jucator din industria berii, cu un profit de peste 35 mil. euro in 2006, va investi 50 mil. euro in acest an pentru extinderea si modernizarea fabricii de bere de la Timisoara. Proiectul include si o noua linie de imbuteliere a berii la PET, segment care a contribuit anul trecut la dublarea vanzarilor brandului Timisoreana.
La jumatatea lunii iulie, Dieter Schulze, presedintele Ursus Breweries, declara ca actionarul SABMiller a aprobat un program de investitii de 45-55 mil. euro pentru extinderea cu 50% a capacitatilor de productie de pe piata locala. La acea data, reprezentantii producatorului Timisoreana nu au precizat locatia in care se va derula noua investitie.
Fabrica din Timisoara va deveni, in urma acestui program, al doilea centru de productie detinut de SABMiller, dupa fabrica de la Buzau, in care grupul investeste cateva zeci de milioane de euro. In urma unor investitii de 100 mil. euro, Ursus Breweries va ajunge de la o capacitate de productie de 3,1 mil. hl in 2005 la peste 6,3 mil. hl in 2008. "Unul dintre beneficiile majore ale modernizarii fabricii de bere din Timisoara va fi reducerea consumului de resurse (apa, energie)", a declarat Dragos Hopulele, directorul fabricii din Timisoara. In prezent, fabrica de la Timisoara, achizitionata de SABMiller in 2001, poate produce in fiecare saptamana pana la 21.000 de hectolitri de bere. "In urma acestei investitii, URSUS Breweries va creste cu 200% capacitatea saptamanala a acestei fabrici".
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 188 mil. euro, in crestere cu 23%, si un profit net de 35 mil. euro, de peste doua ori mai mult fata de 2005. Cresterea puternica a consumului de bere, una dintre primele piete care au atins nivelul de consum mediu din Europa - circa 80 de litri pe cap de locuitor -, i-a determinat pe reprezentantii Ursus Breweries sa demareze un program agresiv de extindere a capacitatilor incepand cu anul trecut. De altfel, Ursus Breweries a fost singurul jucator de pe piata ale carui vanzari au fost franate de limitarile din productie. Reprezentantii companiei au afirmat ca firma a pierdut anul trecut aproximativ 5% din crestere ca urmare a capacitatii limitate de productie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO