Companii

Vacanţe de zeci de mii de euro sunt lăsate în aer în plin sezon estival: agenţia de turism Kusadasi, controlată de familia Yapici, cunoscută prin cursele charter spre Turcia, şi-a cerut insolvenţa

Vacanţe de zeci de mii de euro sunt lăsate în aer în...

Autor: Mirabela Tiron

24.07.2023, 00:07 5136

Încă o insolvenţă zguduie piaţa agenţiilor de turism în plin sezon estival, când turiştii aşteaptă să se bucure de vacanţele achiziţionate. Agenţia de turism Kusadasi, deţinută de turcul Hasan Yapici şi Oana Yapici, cunoscută pe piaţă pentru cursele charter pe avion pe care le opera spre Turcia, a depus la Tri­bunalul Bucureşti cerere pentru deschiderea procedurii de insol­venţă. Familia Yapici controlează şi compania aeriană Air Bucharest, ce operează curse charter spre Turcia şi alte destinaţii, cu afaceri de 42 mil. lei anul trecut.

„Suntem nevoiţi să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept urmare am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale  a insolvenţei cu posibilitate de reorganizare a activităţii“, se arată în comunicatul postat pe site-ul agenţiei de turism. Compania nu a transmis câţi turişti vor fi afectaţi de această situaţie, însă oficialii menţionează în comunicat că societatea deţine un instrument de garantare în valoare de 300.000 de euro, asigurători fiind Generali şi Groupama.

Datele publice arată că agenţia de turism Kusadasi a avut anul trecut o cifră de afaceri 6,8 mil. de lei şi pierderi de un milion, faţă de 9,2 mil. de lei afaceri anul anterior şi profit de 167.000 lei, potrivit mfinante. Este a cincea agenţie de turism care îşi cere insolvenţa în plin sezon estival în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO