Companii

Valer Blidar va construi vagoane de călători pentru italieni

06.07.2010, 23:51 58

Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români,dar foarte discret, care con trolează compania Astra VagoaneCălători şi care a înfiinţat anul trecut Ban ca Comercială Fero viară, va construi în fabrica din Arad vagoane de călători pentru unope rator feroviar din Italia începând cu luna august, pentru operioadă de doi ani.

"Livrarea de vagoane către Italia va compensa destul de binereducerile cauzate de această perioadă mai neagră de criză, astfelca nici noi şi nici angajaţii noştri să nu avem de suferit", adeclarat industriaşul Valer Blidar, 65 de ani, care a dezvoltat ungrup de companii cu afaceri de câteva zeci de milioane de euro dinproducţia de vagoane de călători. El nu a dorit să precizezevaloarea contractului, însă, în cazul în care Astra VagoaneCălători va livra 100 de vagoane, Blidar ar putea încasa între 55mil. euro şi 85 mil. euro, potrivit calculelor ZF, ce iau înconsiderare preţul unui vagon ce variază între 550.000 de euro şi850.000 de euro.

Astra Vagoane Călători, cu afaceri de 65 mil. euro şi un profitnet de 26 mil. euro în 2008, este principalul furnizor de vagoanepentru operatorul feroviar de stat CFR Călători, cu care a încheiatîn ultimii doi ani contracte pe mai mulţi ani în valoare de peste400 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO