Companii

Vară de foc pe aeroporturi: numărul de zboruri a crescut cu 4%, dar patru din zece curse au decolat cu întârziere. Peste 2.300 de zboruri noi au fost operate de pe aeroporturile din România în vara acestui an

Vară de foc pe aeroporturi: numărul de zboruri a...

Autor: Miruna Diaconu

15.09.2023, 00:07 88

Cele mai multe zboruri întârziate au fost ale operatorilor low cost Wizz Air şi Ryanair, de altfel şi cele mai mari companii aeriene de pe plan local.

Vara acestui an a adus un număr mai mare de curse aeriene, ceea ce arată că industria aviatică se apropie de o revenire la nivelul din 2019, cel mai bun an pentru piaţa aviatică. Astfel, aeroporturile locale au avut cu 2.300 de zboruri mai mult faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă o creştere de 4%.

În cele trei luni de vară, circa 60.800 de zbo­ruri au aterizat şi decolat de pe aeroporturile locale.

Vara anului 2023 nu a fost lipsită de pro­bleme pentru industria aviatică din România, astfel că operarea zborurilor la timp a fost mai mult o loterie, unde păgubiţii au fost chiar pasa­gerii. Cu toate că operatorii aerieni au anunţat că se aşteaptă la o vară similară cu sezonul turis­tic din 2022, nu au reuşit să prevină anularea sau întârzierile multiple ale zborurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO