Companii

Vel Pitar muta fabricile afara din Bucuresti

29.02.2008, 19:06 138

Fondul de investitii Broadhurst, care detine producatorul de panificatie Vel Pitar, a decis sa relocheze fabricile si moara din Bucuresti in afara orasului, in partea de sud a Capitalei. Decizia Vel Pitar vine in contextul in care un alt mare producator de paine din Capitala, Lujerul Bucuresti, discuta vanzarea unui teren de 3,6 hectare, situat in apropiere de Plaza Romania, pe care ar putea incasa 60 mil. euro.
Vel Pitar, care ruleaza afaceri de peste 130 mil. euro anual, detine in Bucuresti o moara situata in cartierul Rahova si doua fabrici in cartierele Berceni si Rahova cu o suprafata totala de 48.424 de metri patrati, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei. Reprezentantii Vel Pitar nu au dorit sa ofere detalii privind suprafata detinuta in Bucuresti sau o posibila vanzare a acestor terenuri.
"Avem un teren in sudul Bucurestiului, moara fiind primul imobil care va fi relocat", a declarat George Frincu, presedintele Consiliului de Administratie al Vel Pitar.
Relocarea va incepe in cea de-a doua jumatate a acestui an si se va finaliza la sfarsitul lui 2009, cel tarziu la inceputul lui 2010, pentru aceasta operatiune reprezentantii Vel Pitar directionand o mare parte a investitiilor de 5,5 mil. euro, planificate in aceasta perioada.
Aceasta nu este prima fabrica pe care producatorul a decis sa o mute in afara orasului, Vel Pitar relocand anul trecut si fabrica detinuta la Cluj.
"Nu mai intentionam sa realizam si alte relocari. Mai exista fabrici in interiorul oraselor, dar sunt situate pe platforme industriale sau in apropierea unor sedii de birouri, nu a unui cartier rezidential cum sunt cele din Bucuresti", a adaugat Frincu. Anul trecut Dobrogea Grup a mutat fabrica din Constanta in afara orasului iar producatorul Titan detinut de austriecii de la LLI au vandut un teren pe care au incasat peste 1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO