Companii

„Vulturul“ imobiliar Papalekas dă 5 mil. euro pe terenurile unei firme în insolvenţă

„Vulturul“ imobiliar Papalekas dă 5 mil. euro pe...

Autor: Cristi Moga

14.02.2013, 00:07 5553

Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care şi-a legat în ultimii ani nu­mele de achiziţia unor pro­iecte imo­biliare precum City Mall (în faliment) sau Tower Center In­ter­national (în insol­ven­ţă), a mai rea­lizat o tran­zac­ţie cu proprietăţi "dis­tres­­sed", cum­pă­rând pen­tru 5 mil. euro trei lo­­turi de teren şi două apartamente de la firma Lufin Con­struct, aflată în insolvenţă.

Cel mai important ac­tiv cum­părat de Papalekas este un te­­ren de aproape 3.000 mp de pe Şo­sea­ua Nordului din Capitală, lângă He­răstrău, una din­tre cele mai scum­pe zone rezi­den­ţiale din Bucu­reşti, un­de în perioada de boom te­re­nu­rile erau evaluate şi la 3.000-4.000 de euro/mp. (10 mil. euro/3.000 mp).

Acum, Papalekas a preluat cu 5 mil. euro "la pachet" şi alte două loturi - unul în Volun­tari, altul lângă bd. Theodor Pallady -, pre­cum şi două aparta­mente pe strada Fa­brica de Glu­coză de la fir­ma Lufin Con­struct care a realizat, prin­tre altele, lucrările la pro­iectul UpGround cu 600 de lo­cuinţe realizat de Papale­kas în Pipera.

Lufin Construct, firmă contro­lată de omul de afa­ceri Victor Bă­descu, avea în 2009 afaceri de peste 100 mil. euro, dar doi ani mai târziu veniturile s-au redus cu aproa­pe 70%, astfel că în ianuarie 2012 con­structorul a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO