Companii

Wargha Enayati, Enayati Medical City:Prevenţia înseamnă să ai acces la medicină primară. Toată strategia politică de sănătate trebuie să fie dusă în direcţia următoare: cum facem să avem acces la medicină primară şi la policlinici de stat care într-adevăr să funcţioneze

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate

Wargha Enayati, Enayati Medical City:Prevenţia...

Autor: Alexandra Matei

26.09.2023, 13:24 139

Wargha Enayati, fondator, Enayati Medical City, este de părere că prevenţia înseamnă, în primul rând, ca pacientul să aibă acces la medicină primară. În prezent, însă, foarte puţine policlinici de stat mai sunt funcţionale, iar sistemul de medicină primară – medicii de familie – nu tratează pacientul la adevăratul potenţial.

„Prevenţia înseamnă să ai acces la medicină primară. Dacă am un copil şi ajung la urgenţă cu el la privat, mă costă 500-1.000 de lei. Toată strategia politică de sănătate trebuie să fie dusă în direcţia următoare: cum facem să avem acces la medicină primară şi la policlinici de stat care într-adevăr să funcţioneze. Spitalele nu mai sunt o problemă, ci aceasta este ce mai mare problemă pe care o avem”, a spus el în timpul conferinţei ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate.

Alte declaraţii:

Salariile medicilor de la stat au crescut vertiginos din 2015 şi nu există niciun criteriu pentru a sancţiona acei medici din sistemul public care lucrează şi la privat, după ora 11. Cred că problema principală a sistemului de sănătate din România asta este.

Din acelaşi motiv nu se îmbunătăţeşte starea de sănătate a românilor, chiar dacă bugetul pentru sănătate este mai mare decât în trecut.

O altă problemă este aceea că medicii de familie sunt de o calitate mai îndoielnică, în sensul că nu îşi iau profesia în serios, de a trata pacientul şi îl trimit mai departe la zeci de specialităţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO