Companii

Wizz Air, investitie de 100 mil. euro la Timisoara

08.08.2008, 20:26 18

Wizz Air, unul dintre cei mai importanti operatori low-cost de pe piata locala, va deschide in martie 2009 a treia baza operationala din Romania la Timisoara, in urma unei investitii de peste 100 de milioane de euro. Wizz Air mai detine pe piata locala doua baze operationale, una la Bucuresti si alta la Cluj.
Investitia de peste 100 de milioane de euro consta in alocarea bazei din Timisoara a trei aeronave Airbus A320 in urmatorii trei ani, precum si in angajarea in aceeasi perioada de timp a peste 100 de persoane.
"Cu 22 de zboruri saptamanale, Wizz Air va deveni cea mai mare companie low-cost din Banat, oferind pasagerilor din regiune cele mai numeroase zboruri si cea mai mare capacitate de transport", a spus John Stephenson, chief commercial officer of Wizz Air. Din Timisoara opereaza zboruri companiile traditionale Carpatair, Lufthansa, Malev si Austrian Airlines. Din Timisoara opereaza in prezent zboruri low-cost doar compania italiana MyAir.
Wizz Air va opera din luna decembrie anul acesta zboruri de la Timisoara catre Londra, Roma si Dortmund. De asemenea odata cu deschiderea bazei operationale la Timisoara, vor fi lansate alte cinci curse spre Milano, Barcelona, Paris, Valencia si Venetia.
Preturile biletelor incep de la 85 de lei, inclusiv taxe de aeroport, pentru zborurile catre Roma, Milano si Venetia si 99 de lei pentru celelalte cinci destinatii.
Wizz Air a transportat in primul semestru al anului 370.000 de pasageri, tinta pentru acest an fiind atingerea unui trafic de un milion de persoane. In prezent cel mai mare operator low-cost de pe piata locala este Blue Air, care vizeaza pentru acest an un trafic de 1,2 milioane de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO