Companii

Wizz Air leagă Suceava de Londra şi transformă Sibiul în a şaptea bază, cu zboruri spre patru oraşe

Owain Jones, Chief Corporate Officer al Wizz Air

Owain Jones, Chief Corporate Officer al Wizz Air

Autor: Mirabela Tiron

07.04.2016, 00:05 3269
Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei locale după numărul de pasageri, continuă în forţă expansiunea pe piaţa locală, legând Suceava de Londra cu patru curse săptămânal şi transformând Sibiul în a şaptea bază.
 
De la Sibiu vor zbura avioane Wizz Air spre Milano, Madrid, München şi Nürnberg din 19 august. Transporta­torul aerian a accelerat motoarele într-un moment în care compania aeriană de stat Tarom trece iar printr-o perioadă de turbulenţe.
 
„Ne uităm la ce se întâmplă la Tarom, dar obiectivul nostru nu este să luăm pasageri de la concurenţă, ci să sti­mu­lăm cererea pentru cursele noastre prin preţuri mici, atrac­tive, să atragem clienţi noi. Avem cea mai nouă flotă de avioane din Europa, menţinem costurile operaţionale re­duse“, a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer al Wizz Air. Întrebat de ZF dacă au în plan introducerea unor zboruri interne de pe aeroportul din Sibiu, Jones a spus că analizează oportunităţile existente pe piaţă, dar la momentul de faţă singurele curse planificate pe rute interne sunt cele de pe ruta Cluj-Bucureşti.
 
„Estimăm peste 300.000 de pasageri de pe aeroportul din Sibiu, de pe care vom efectua zboruri noi spre Milano, Madrid, München şi Nürnberg“, a spus el. Recent, şeful hotelului de cinci stele Hilton Sibiu, Nicolae Aron, afirma că dacă Sibiul ar fi conectat prin zboruri cu alte oraşe importante din ţară, precum Bucureşti sau Constanţa, numărul turiştilor ar creşte, având în vedere că pe cale rutieră se fac peste şase ore cu maşina din Capitală.
 
Compania Wizz Air va aloca pentru aeroportul din Sibiu, fostă capitală culturală europeană, o aeronavă Airbus A320 începând cu luna august. Reprezentantul companiei spune că pentru baza din Sibiu vor fi angajate 36 de persoane, numărul total al angajaţilor în România ajungând la 600, potrivit acestuia. Compania va deschide în iulie şi baza  operaţională din Iaşi şi  va aloca două noi aerovane ce vor fi operaţionale din Cluj-Napoca şi Bucureşti. Transportatorul a bifat astfel în România şapte baze operaţionale, respectiv Bucureşti, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu şi Iaşi, potrivit oficialilor companiei.
 
Wizz Air este compania aeriană cu cea mai accelerată creştere de pe plan local în ultimii ani, ajungând de la 450.000 de pasageri în 2007 la 4,5 milioane de persoane anul trecut. Întrebat de ZF ce cifră de afaceri şi profit face Wizz Air în România, oficialul companiei a spus că nu poate oferi aceste informaţii pe fiecare ţară în care activează compania, dar că zboară pe profit. Spre comparaţie, compania de stat Tarom a finalizat cu pierderi uriaşe de 9 milioane de euro anul trecut, la 2,39 milioane de pasageri transportaţi.
 
Wizz Air operează în acest moment pe 114 rute din şi înspre aeroporturile din România, spre 16 ţări. Wizz Air are alocate în România 19 aeronave. La nivel european, operează o flotă de 67 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi are zboruri pe mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 120 destinaţii din 38 de ţări.
 
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO