Companii

Yves Rocher cumpără pachetul majoritar al Flormar. Jucătorul nou creat are afaceri de peste 10 mil. euro în România

Yves Rocher cumpără pachetul majoritar al Flormar. Jucătorul nou creat are afaceri de peste 10 mil. euro în România

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

19.08.2012, 16:59 488

Grupul francez Yves Rocher a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni (51%) în cadrul companiei turce Flormar, tranzacţie estimată la 150 de milioane de euro, potrivit Balkans.com.

Cele două companii sunt prezente pe piaţa locală, având o cifră de afaceri cumulată de peste 10 milioane de euro.

Compania Yves Rocher este prezentă în România atât prin reţeaua de 25 de magazine cât şi printr-un sistem de vânzări directe (prin catalog). Compania a terminat anul trecut cu vânzări de 38 mil. lei (9 mil. euro) în creştere cu peste 30% comparativ cu 2010.

Turcii de la Flormar, care vând produse cosmetice, de îngrijire personală şi parfumuri, sunt prezenţi cu 30 de standuri în centrele comerciale şi mallurile din cele mai mari oraşe ale ţării. Anul trecut compania Med Activ Expert, care operează standurile Flormar, a avut afaceri de 5,4 mil. lei (1,3 mil. euro), cu 46% mai mari decât în 2010.

Pachetul de 49% din acţiunile Flormar rămâne celui care a deţinut compania anterior, respectiv lui Sami Şenbay. După finalizarea acordului acesta împreună cu cei doi fii ai săi se vor ocupa de managementul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO