Companii

Zara deschide magazin stradal în Piteşti

Autor: Cristi Moga

26.10.2010, 23:05 55

Retailerul spaniol de îm­brăcăminte Inditex, operatorulmagazinelor Zara, a înfiinţat un punct de lucru în centrulPiteştiului, pe Strada Victoriei, unde va deschide un magazin pe unspaţiu de 1.365 de metri pătraţi situat într-o clădire istorică aoraşului, cu o vechime de peste 100 de ani.

ZF a scris încă din luna august despre intenţiile spa­nio­lilorde a deschide în Piteşti prima unitate într-o clădire istorică,după ce în primii ani retailerul de îm­brăcăminte s-a extins doarîn centre comer­ciale.

Potrivit datelor din piaţă, clădirea din Piteşti a aparţinutfamiliei Forstiropol, a trecut, în urmă cu 60 de ani, înadministrarea statului, iar din 1994 este deţinută de companiaCardinal Triumf, controlată în prezent de Doru Pavel (33,3%),Gheorghe Miu (33,3%) şi Constantin Oprea (33,3%), potrivit datelorde la Registrul Comerţului. Inditex a realizat anul trecut înRomânia vânzări de aproape 75 de milioane de euro cu o reţea de 36de magazine sub brandurile Zara, Bershka, Pull and Bear şiStradivarius, având o marjă de profitabilitate de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO