Companii

Zara vine in locul Media Galaxy la Unirea

17.02.2009, 18:50 250
Zara, unul dintre cele mai importante branduri de fashion, va intra pentru prima data intr-o locatie stradala, in fostul magazin de electronice Media Galaxy, la parterul magazinului Unirea din Capitala, investitia in deschidere ridicandu-se la aproximativ 10 mil. euro, potrivit Retail Group, companie de consultanta imobiliara.
Grupul spaniol Inditex, care a intrat in 2007 direct pe piata din Romania cu cinci marci proprii, a hotarat sa creeze, ca in majoritatea tarilor europene, primul magazin stradal Zara care sa reprezinte brandul atat ca imagine, cat si ca suprafata. "Zara avea nevoie de o suprafata foarte mare, de aceea au inceput discutiile pe acest magazin care se intinde pe 6.000 de metri patrati. Spatiul de vanzare va fi de maximum 3.000 de metri patrati, iar restul va fi utilizat pentru birouri si logistica. Investitia in amenajare se ridica la 2.000 de euro pe metru patrat", a declarat pentru ZF Ilan Laufer, director general al Retail Group, companie care se mai ocupa si de vanzarea si marketingul proiectului Cocor Luxury Store. Contractul de inchiriere a spatiului din Unirea Shopping Center a fost semnat saptamana trecuta de reprezentantii Inditex si familia Adamescu, proprietara centrului comercial, dupa mai multe luni de negocieri.
In timp ce discutiile intre cele doua parti avansau, Dan Ostahie, administratorul grupului Altex, anunta ca renunta la Media Galaxy Unirii, cel mai mare si reprezentativ magazin al retelei de electroretail, inaugurat in urma cu doi ani si jumatate. Mai mult, el a spus ca nu stie cine va ocupa spatiul, dar crede ca va fi un retailer de textile.
Nici reprezentantii Zara si nici cei ai Unirea Shopping Center nu au comentat informatia pana la inchiderea editiei.
 
Nr. 3 in Bucuresti
  • Primul magazin Zara a fost deschis in 2004 in franciza de catre Azadea Group in Plaza Romania.
  • In octombrie 2007, Inditex intra direct cu cinci din brandurile sale, printre care si Zara, in centrul comercial Polus Center din Cluj-Napoca.
  • Baneasa Shopping City a fost primul mall in care Inditex a adus toate cele sapte branduri ale sale- Zara, Zara Home, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho si Massimo Dutti.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO