Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie. Piaţa de lacuri şi vopsele profită de noul boom rezidenţial

Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, aflat la ediţia a unsprezecea, va apărea luni, 20 iunie, pe piaţă în format print

Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, aflat la ediţia a unsprezecea, va apărea luni, 20 iunie, pe piaţă în format print

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.06.2016, 00:03 2418
Într-o piaţă a materialelor de con­strucţii despre care cei mai mulţi jucători spun că a fost în creş­tere în ultimul an, sectorul de lacuri şi vopsele decorative a urmat acest trend ascendent, evoluţia fiind de plus 5%.

Previziunile pentru 2016 arată o continuare a acestui ritm de creş­tere, având ca motor con­sumul generat de pro­iectele de renovări DIY (do it yourself - engl.) şi ce­re­rea exprimată de pro­iectele re­zidenţiale noi. Aşteptările se jus­tifică în con­textul în care, la nivel na­ţional, anul acesta vor fi fi­na­li­zate peste 30.000 de lo­cuinţe în pro­iecte rezi­denţiale amplasate în marile oraşe, iar în Bucureşti şi în îm­prejurimi se vor adăuga peste 14.000 de locuinţe, în creştere cu peste 25% faţă de anul trecut. Fără tranzacţii neaştep­tate şi de am­ploare, piaţa s-a menţinut sta­bilă, rămânând do­mi­nată de com­panii cu acţionariat străin.

Anul 2015 a fost al doilea în care grupul Fabryo-Atlas Paints a ra­portat rezultatele financiare cu­mulat, după definitivarea fuziunii dintre producătorul de vopsele şi ten­cuieli decorative Fabryo şi pro­ducătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Atlas Paints.

Grupul a ajuns la o cifră de afaceri de 187,2 milioane de lei, bifând al doilea an consecutiv de creştere.

Primele poziţii în topul jucătorilor sunt în continuare adjudecate de producători precum Kober, Fabryo-Atlas, Azur, Deu­tek şi Policolor.

Acest articol este extras din Anuarul Cei mai mari jucători din economie publicat de Ziarul Financiar. Citiţi aici întregul anuar in format e-paper. Varianta tipărită poate fi achiziţionată la adresa www.zf.ro/anuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO