Companii

ZF Live. Ion Georgescu, cofondator Moara de Hârtie: Cum poţi să faci bani din vechile meşteşuguri, începând de la ateliere educative şi până la vânzarea de produse

Autor: Bianca Dorobanţu

26.10.2016, 00:05 781

Preţul pentru un covor de lână realizat de meşteşugari este de 100 euro/mp.

Meşteşuguri  tradiţionale româ­neşti precum confecţionatul hârtiei manuale sau legătoria de carte au fost reînviate prin Moara de Hârtie, un atelier-muzeu situat în Comana, judeţul Giurgiu, unde atât adulţii cât şi copiii pot participa la realizarea acestora.

„Am început cu trei meş­teşuguri «urbane», legate de carte: realizarea de hârtie manuală, legătorie de carte şi tiparul manual”, a spus Ion Georgescu, cofondator al Morii de Hârtie, invitat la ZF Live. Moara de Hârtie este o aso­ciaţie nonguver­na­men­tală, iar numele vine de la faptul că  aşa se numeau înainte locu­rile unde se fabrica hârtie manuală în România. Din luna mai a anului acestuia, alături de Moara de Hârtie a fost înfiinţat Satul Meş­te­şu­gurilor, un alt proiect care reuneşte şapte meşte­şuguri tradiţionale româneşti: o brutărie, un atelier de ţesut la război de cusut şi brodat, un atelier de lucru cu papura şi cu stuful,  o fierărie, un atelier de olărit şi modelat ceramica, unul de lucru în lemn şi unul de prelucrare a fructelor şi legumelor.

În week-end-ul 28-30 octombrie, la Muzeul Satului o parte din aceste ateliere vor participa la Târgul meşteşugurilor. Sursa principală de venit pentru asociaţie o reprezintă cursurile oferite grupurilor de copii şi celor care vor să realizeze hârtie manuală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO