ZF Live. Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels: În următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor investi în alte companii. „Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin.”

18 apr 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Sorin Neguţ, business angel: Într-o lună, primesc trei-patru proiecte din diferite sectoare, cel mai frecvent din IT, din domeniul medical, din alimentaţia bio, sănătoasă.

România ar putea avea în următorii cinci ani primele fonduri româneşti de investiţii care să contribuie la afaceri aflate la început de drum, este de părere Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels, o piaţă evaluată la circa zece milioane de euro.
 
„Sunt convins că în următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor ieşi în piaţă şi vor investi în alte companii. Probabil va fi un nucleu de investitori români, cărora li se vor adăuga investitori instituţionali mari europeni. Undeva trebuie să existe şi implicarea instituţiilor, pentru că încă nu sunt suficienţi bani din busi­nessurile antre­prenoriale încât cei care le conduc să-şi poată permite să contribuie la afa­cerile altora“, spu­ne Sergiu Neguţ.
 
Investiţiile făcute de busi­ness angels au un grad ridicat de risc şi se fac în stadii diferite ale afacerilor. Concret, un astfel de inves­titor ia decizia de a contribui la o afacere pe care o consideră avantajoasă şi din care se aşteaptă la profit.
 
„Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin. O să vedem primele fonduri de genul acesta, mai mici la început.“ Businessurile se încheie cu un exit, care poate fi făcut fie când firma este suficient de valoroasă pentru a fi vân­dută, fie pentru a proteja investiţia făcută de business angel.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2017

 
Cuvinte cheie:
business
, fonduri
, investitor
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide