Companii

ZF Live. Silviu Stratulat de la Stratulat, Albulescu & Asociaţii: Anul trecut am avut o creştere de 30% faţă de 2015, iar anul acesta sperăm să ajungem la venituri de 2 milioane de euro

Autor: Corina Zamfir

24.02.2017, 18:58 1382

Casa de avocatură Stratulat, Albulescu & Asociaţii a avut anul trecut o creştere de aproape 30% faţă de anul 2015, cu venituri de peste un milion de euro, iar în 2017 îşi propune să ajungă la două milioane de euro, susţine Silviu Stratulat în cardul emisiunii de business ZF Live.

“Anul acesta am avut un început foarte bun pentru că avem două tranzacţii noi în M&A şi am finalizat o a doua tranzacţie pentru Dacia Renault. Sperăm să ajungem în acest an la două milioane de euro. Însă, din păcate, climatul investiţional este dificil. Avem proteste, mişcări sociale. Cel puţin începutul anului va fi afectat de mişcările soaciale şi de frământările din clasa politică”, spune Silviu Stratulat.

Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care Silviu Stratulat consideră că nu mai există case de avocatură care să ajungă la suma de 15-20 de milioane de euro. “Societăţile de avocatură nu sunt societăţi impozabile şi atunci nu sunt supuse obligaţiei de raportare a veniturilor. Impozitarea se face la nivelul avocatului asociat, dar fiind persoane fizice înregistrare există o confidenţialitate. Nu cred că cele mai mari case de avocatură mai fac 15-20 de milioane de euro”, adaugă el.

Stratulat, Albulescu & Asociaţii, o casă de avocatură care are 22 de avocaţi şi şase parteneri, este specializată pe aria de practică a achiziţiilor şi fuziunilor, adică vânzarea firmelor, spune Silviu Stratulat. “Facem drept imobiliar, real-estate, proprietate intelectuală şi tehnologie media şi telekom, care este o arie de practică în creştere şi cu o cerere sporită cel puţin în ultimii ani”, adaugă el.

Casa de avocatură ajunge să încaseze şi suma de 100.000 de euro din facturile cumulate ale unui singur client pentru o tranzacţie, spune Silviu Stratulat. “Un milion de euro nu am avut niciodată. Acum se mai ia un milion de euro doar ca onorariu în cazul succesului în litigii. De exemplu, avocaţii implicaţi în achiziţia Profi este posibil să factureze undeva în jur de suma respectivă, dar cu toate acestea mă îndoiesc. Piaţa este extrem de concurenţială şi găseşti întotdeauna o casă de avocatură care să-ţi ceară mai puţin”, adaugă el.

Achiziţia lui Provus Group de către Wirecard sau achziţia lui Club Moving de către WorldClass sunt două dintre cele mai importante tranzacţii de M&A pe care avocaţii de la Stratulat, Albulescu & Asociaţii le-au asistat.

“Avem cel puţin şapte tranzacţii importante de M&A. Tranzacţia cea mai importantă pe care am făcut-o anul trecut a implicat achiziţia lui Provus, care era o consolidarea a Supercard şi Romcard, de către Wirecard, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi din lume, în top 5, listată la Bursa din Frankfurt. Tranzacţia a fost în jur de 40 de milioane de euro. Noi i-am asistat pe cei de la Wirecard. O altă tranzacţie a fost cea în care Wordclass şi-a cumpărat anul trecut cel mai mare concurent de pe piaţă, Club Moving. Am mai avut două tranzacţii mărişoare în domeniul industriei de piese auto. S-a vândut un producător auto regional care avea operaţiuni în România. Din păcate, mare parte din tranzacţiile noastre sunt confidenţiale”, spune Silviu Stratulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO