Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Eric Faidy, Preşedinte Michelin Europa Centrală şi de Sud

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Eric Faidy,...

Autor: Bogdan Alecu

13.10.2015, 00:07 440

Eric Faidy, 54 de ani, coordonează de aproape cinci ani afacerile Michelin în România, dar şi în regiune, acoperind toate cele 12 pieţe din Europa Centrală şi de Sud. Businessul producătorului francez în regiune include atât vânzările de anvelope ale mărcilor grupului, cât şi şapte fabrici de anvelope.

Dintre acestea, în România Michelin deţine o fabrică la Floreşti, în judeţul Prahova, în apropiere de Ploieşti şi o alta la Zalău, unde produce atât anvelope cât şi cord metalic pentru acestea.

Anterior, înainte de a veni în România, Eric Faidy a deţinut între decembrie 2005 şi decembrie 2010 funcţia de managing director pentru Rusia şi fostele ţări sovietice, iar anterior, timp de trei ani, a condus Michelin Services din Marea Britanie, tot din poziţia de managing director.

De asemenea, din martie anul trecut face parte din Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România, iar din ianuarie 2006 din Consiliul de Comerţ Exterior din Franţa.

El a studiat la Şcoala Superioară de Comerţ de la Paris, dar şi la Universităţile Stanford şi Harvard Business School.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO