Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Toni Volpe, country manager Enel România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Toni Volpe,...

Autor: Roxana Petrescu

21.10.2015, 00:04 185

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business", care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Toni Volpe, 43 de ani, a preluat funcţia de country manager al Enel România în primăvara anului trecut, devenind astfel omul care conduce cel mai mare distribuitor privat de energie local, care are operaţiuni extinse în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.  Toni Volpe s-a alăturat grupului Enel în urmă cu peste zece ani. Între 2011 şi 2014 a fost director planificare resurse umane, compensaţii, dezvoltare, instruire şi recrutare la nivel de grup. Din 2005 până în 2011 a fost country manager în America de Nord pentru Enel Green Power (EGP). Anterior, Toni Volpe a lucrat în departamentul pentru strategie corporativă al Enel.

Italienii au în România circa 2,5 milioane de consumatori. Grupul a raportat pe plan local în primele şase luni ale anului venituri de 497 de milioane de euro, în scădere cu 3,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. După primul semestru compania a raportat un EBITDA (profitul înaintea dobânzilor, ratelor, deprecierii şi amortizării – n.red.) de 138 de milioane de euro, cu 6,1% mai mic faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut. În ciuda rezultatelor în scădere, piaţa din România rămâne una dintre cele mai profitabile pentru gigantul italian, marja operaţională (EBITDA/Venituri) fiind de aproape 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO