Constructii & Imobiliare

Aeroportul din Baia Mare va primi 4 mil. euro de la bugetul de stat pentru investiţii

Aeroportul din Baia Mare va primi 4 mil. euro de la...

Autor: Laurentiu Cotu

18.12.2014, 17:46 747

Aeroportul Internaţional Baia Mare va primi până la finalul anului 2015 o finanţare de 4 milioane de euro de la bugetul de stat pentru modernizarea şi extinderea pistei de decolare-aterizare, a platformei de îmbarcare şi a căii de rulare. Prin Programul Operaţional Sectorial Transport, România are alocate fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile în infrastructura de transport din sectorul rutier, ferovial, naval şi aeroportuar.

’’Prelungirea pistei este un punct strategic al modernizării aeroportului, pentru ca avioanele de marfă să poată ateriza în Baia Mare, fapt care în acest moment este imposibil din cauza distanţei mici a pistei. Acest lucru a făcut ca numeroşi investitori să fie reticenţi faţă de judeţului Maramureş, având în vedere distanţa mare între Baia Mare şi celelalte aeroporturi care permit astfel de curse”, a spus Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO