Constructii & Imobiliare

Austriecii de la PORR Construct construiesc clădirile Orhideea Towers pentru CA Immo

Austriecii de la PORR Construct construiesc clădirile Orhideea Towers pentru CA Immo. Galerie FOTO

Austriecii de la PORR Construct construiesc clădirile Orhideea Towers pentru CA Immo. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

22.02.2016, 10:59 3574

Fondul de investiţii CA Immo, care deţine în România cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 106.000 de metri pătraţi, a desemnat compania austriacă PORR Construct ca antreprenor general pentru construcţia noului proiect de birouri Orhideea Towers, pe care îl dezvoltă în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropierea staţiei de metrou Grozăveşti.

Orhideea Towers reprezintă o investiţie totală de 75 de milioane de euro şi are ca termen de livrare anul 2017. Construcţia a demarat în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundaţii speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt în curs de finalizare. Compania PORR Construct, desemnată antreprenor general, va intra pe şantier în luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

„Construcţia Orhideea Towers, primul proiect pe care CA Immo îl dezvoltă de la zero în România, decurge conform planului. Este un proiect de mare anvergură, care nu doar va redesena zona de centru-vest a oraşului, ci va stabili noi repere în ceea ce priveşte calitatea şi sustenabilitatea unei clădiri de birouri. De aceea, alegerea unui partener de încredere ca antreprenor general este o decizie extrem de importantă pentru succesul proiectului”, a declarat Marian Roman, Managing Director CA Immo România.

Orhideea Towers totalizează o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi şi este din compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, precum petalele unei orhidee şi conectate între ele printr-o punte cu suprafeţe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13 (P plus 12), respectiv 17 (P plus 16) etaje supraterane cu suprafeţe generoase, de până la 2.700 metri pătraţi pe etaj şi două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum şi spaţii de depozitare pentru biciclete, cu duşuri şi vestiare pentru biciclişti. 

Orhideea Towers va fi construit în conformitate cu cele mai înalte standarde ale CA Immo, privind atât designul şi specificaţiile tehnice, cât şi criteriile de sustenabilitate specifice clădirilor verzi. Proiectul va fi certificat conform ratingului LEED Gold, CA Immo având o experienţă bogată în dezvoltările de birouri verzi.  După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiţii al CA Immo.

Amplasat la intersecţia Bulevardului Splaiul Independenţei cu şoseaua Orhideelor, cu acces direct la staţia de metrou Grozăveşti, proiectul Orhideea Towers are o locaţie unică, ce oferă o vizibilitate excelentă atât de pe Podul Basarab, circulat zilnic de până la 100.000 de maşini, cât şi de pe Splaiul Independenţei.

În imediata apropiere se află cea mai mare concentrare de studenţi din România: 25.000 de tineri care studiază la Universitatea Politehnică, precum şi 15.000 de tineri care locuiesc în campusul studenţesc Regie.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO