Constructii & Imobiliare

Belgienii de la H Essers construiesc pentru Agricover un depozit de 10.000 mp pentru produse de protecţie a plantelor şi seminţelor, care va deveni funcţional până în august

Belgienii de la H Essers construiesc pentru Agricover un...

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 12:29 3577

Furnizorul belgian de servicii logistice H Essers a demarat construcţia unui proiect logistic pentru Agricover, liderul pieţei de agribusiness din România, care cuprinde un depozit de 10.000 de metri pătraţi, neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, destinat produselor de protecţie a plantelor şi seminţelor.

„Noul depozit va sprijini Agricover în eficientizarea lanţului său de aprovizionare”, spune Jeroen Fabry, Business Unit Manager la H.Essers.

Unitatea este amplasată în centrul logistic H.Essers din zona Bolintin Deal şi urmează să devină funcţională până în august 2024.

„Noul depozit are panouri solare pentru a furniza energie regenerabilă, precum si pompe de caldură, care vor funcţiona în locul sistemului convenţional de încălzire pe gaz de cele mai multe ori”, explică Jeroen Fabry.

Oficialul spune că discuţiile cu Agricover pentru construcţia noului depozit au demarat la jumătatea anului 2022, iar operaţiunile logistice au început în aprilie 2023.

„Urmăm un calendar strâns, dar faza de construcţie decurge conform planului. Acordul pe termen lung cu Agricover este stabilit pentru şapte ani”, concluzionează Jeroen Fabry.

Agricover Holding este format din mai multe filiale, Agricover Distribution, Agri­co­ver Credit IFN şi Agricover Technology, iar produsele şi serviciile grupului ajung la peste 10.000 de fermieri. Compania a  ra­por­tat venituri de de 1,06 miliarde lei, credi­te şi avansuri acordate de segmentul de fi­nanţare de 2,96 miliarde lei (în valoare no­mi­nală la 30 iunie 2023) şi un profit opera­ţional consolidat de 7,51 milioane lei pentru primele şase luni ale anului 2023.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO