Constructii & Imobiliare

CBRE: Clădirile de birouri construite în 2017 sunt deja ocupate, peste 10.000 de noi locuri de muncă fiind create în Bucureşti anul trecut

Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transaction Services, Investor Leasing, Office, CBRE

Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transaction Services, Investor Leasing, Office, CBRE

Autor: Bogdan Alecu

06.02.2018, 11:48 204

Oferta de spaţii noi de birouri de clasă A livrate anul trecut în Bucureşti a fost absorbită aproape în totalitate de cerere, arată raportul companiei de consultanţă imobiliară CBRE privind piaţă de birouri din 2017, potrivit căruia 90% din suprafaţa finalizată anul trecut este deja închiriată.

Datele companiei mai indică faptul că, în 2017, aproximativ 70% din cererea totală de spaţii de birouri a fost reprezentată de cererea netă (din care sunt excluse tranzacţiile de tipul reînnoiri/renegocieri), iar cererea totală a depăşit pragul de 350.000 mp, fiind cu 30% mai mare comparativ cu 2015 şi cu 22% mai mare faţă de anul 2014.  

Cererea nouă de spaţii de birouri pe piaţa imobiliară din Capitală, care cuprinde intrările noi pe piaţă, extinderile companiilor cu divizii noi şi extinderea de spaţiu, a reprezentat 28% din cererea totală, mai indică raportul CBRE. Astfel, peste 10.000 de noi locuri noi de muncă au fost create în 2017 în Bucureşti.

 „Numarul cerinţelor noi este în creştere; dacă în 2016 şi 2017 s-au creat în medie anual aproximativ 10.000 de locuri noi de muncă, estimăm că pentru acest an numărul cerinţelor noi urmează să creasca”, arată Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transaction Services, Investor Leasing, Office, CBRE.

CBRE România a fost implicată în 37% din suprafaţa totală tranzacţionata de companiile de consultanţă, respectiv 43 de tranzacţii, fiind lider de piaţă atât în reprezentarea proprietarilor, cu 33% cotă de piaţă, cât şi a chiriaşilor, cu o cotă de piaţă de 39%.

CBRE România a recrutat-o în echipa de management pe Ana Dumitrache, care va conduce începând cu această lună departamentul de investiţii al companiei. Anterior ea deţinea funcţia de co-country manager al CTP, cel mai mare dezvoltator de spaţii logistice.

Peste 1.500 de noi locuri de muncă au fost create în 2017 urmare a tranzacţiilor realizate de CBRE cu cereri noi de spaţii de birouri, în domenii că IT, producţie industrială şi servicii de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO