Constructii & Imobiliare

Clădirile din YUNITY Park, proiect dezvoltat de Genesis Property în nordul Capitalei, sunt în procedura avansată de a obţine standardele BREEAM şi IMMUNE

Clădirile din YUNITY Park, proiect dezvoltat de Genesis...

Autor: Cristina Bellu

16.02.2023, 12:00 326

Dezvoltatorul imobiliar Genesis Property  anunţă că toate cele şapte clădiri din cadrul YUNITY Park (Novo Park), proiect construit în nordul Bucureştiului, sunt deja certificate clasa A de eficienţă energetică, şi se găsesc în procedura avansată de a obţine standardele BREEAM Outstanding şi IMMUNE™ Resilient, 5 stele.

“Alături de investiţiile în eficienţa energetică a clădirilor şi în cele 1,080 de panouri fotovoltaice instalate pe 4,000 mp ale acoperişurilor acestora, ansamblul ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB, pas esenţial ca, până în 2030, toate clădirile din portofoliul companiei să devină clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) ”, spun oficialii companiei.

IMMUNE Building Standard™ vizează o investiţie în sistemul Healthy by Design, care are ca scop implementarea de reguli operaţionale şi de sănătate în mediul construit, cu impact pozitiv asupra sănătăţii, siguranţei, confortului şi calităţii vieţii oamenilor la locul de muncă.

„Fondul de clădiri este cel mai mare consumator unic de energie din Europa, cu aproape 40% din consumul de energie al UE şi 36% din emisiile sale de carbon. Astfel, reducerea emisiilor de carbon din clădiri este esenţială pentru realizarea celor două obiective majore ale UE incluse în Acordul Ecologic European: reducerea cu 55% a emisiilor de gaze până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050”, spune Ioan Bejan, Sustainability Manager, Genesis Property.

În noiembrie 2021, Genesis Property a decis să se alăture comunităţii care susţine cele 10 Principii ale UN Global Compact (UNGC), un apel global, voluntar, adresat companiilor din întreaga lume de a-şi alinia strategiile de afaceri şi acţiunile cu principiile universale privind drepturile omului, munca, protecţia mediului înconjurător şi combaterea corupţiei.

Genesis Property deţine şi administrează YUNITY Park şi West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi.

În 2020, Genesis Property a iniţiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică rezilienţa clădirilor la ameninţări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania îşi propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO