Constructii & Imobiliare

Deficitul de candidaţi îi obligă pe producătorii de mobilă să înceapă să ofere bonusuri pentru loialitate sau prime

Salariul net pentru un muncitor începător  în industria mobilei variază între 800 şi 1.300 lei pe lună. Pentru operatorii de linie începători, fără experienţă în producţie, salariul mediu net este de circa 1.100 lei, în timp ce un electrician este plătit, în medie, cu 1.800 de lei net/lună.

Salariul net pentru un muncitor începător în industria mobilei variază între 800 şi 1.300 lei pe lună. Pentru operatorii de linie începători, fără experienţă în producţie, salariul mediu net este de circa 1.100 lei, în timp ce un electrician este plătit, în medie, cu 1.800 de lei net/lună.

Autor: Corina Mirea

03.08.2015, 00:08 669

Peste 17.600 de angajaţi au dispărut din organigramele fabricilor de mobilă în anul 2009, primul an de criză care a lovit piaţa locală. Deşi piaţa muncii a mai acoperit din „golul“ lăsat de recesiune şi se îndreaptă pe o pantă ascendentă, încă mai sunt de recuperat peste 13.600 de joburi din locurile de muncă ce au fost desfiinţate în anul 2009, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Astfel că în prezent puţin peste 62.200 de angajaţi mai lucrează pentru companiile de profil.

Misiunea angajatorilor din industria de fabricare a mobilei nu este însă uşoară şi cu toate că vânzările acestora au crescut în ultimii ani, companiile se văd nevoite să producă mai mult, dar cu un număr mai mic de oameni. Pe de-o parte, situaţia este generată de lipsa de oameni pregătiţi în domeniu, de candidaţi calificaţi, însă şi salariile mici pe care angajatorii din acest sector le-au practicat ani la rând raportat la munca depusă i-au făcut pe angajaţi să migreze fie către alte industrii, fie către alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO