Constructii & Imobiliare

Finanţare record: Regele birourilor din Bucureşti vrea să atragă 550 mil. euro de la investitori pentru a-şi refinanţa datoriile mai vechi şi pentru a-şi continua expansiunea în Capitală, un teritoriu unde cererea de birouri este în creştere

Finanţare record: Regele birourilor din Bucureşti vrea...

Autor: Bogdan Alecu

13.06.2017, 15:50 1600

Fondul de investiţii Globalworth, unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa locală de birouri, condus de Ioannis Papalekas, a emis o emisiune de obligaţiuni de 550 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani cu o dobândă de 2,875%. Dobândă se poate plăti anual începând cu data de 20 iunie 2018.

Globalworth a aplicat pentru emisiunea de obligaiuni în cadrul bursei irlandeze de la Dublin. Obligaţiunile au primit un rating de BB Plus/Stabil de la Standard & Poor's şi Ba2/Stabil de la Moody's.

Potrivit comunicatului de la bursa din Londra, banii încasaţi din emisiune vor fi utilizaţi pentru a plăti anumite datorii ale companiei, precum şi pentru scopuri generale corporate. Deutsche Bank AG, J.P. Morgan Securities plc and UBS Limited au avut un rol de  as joint bookrunners în cadrul tranzacţiei, în timp ce BT Capital Partners S.A. şi Rand Merchant Bank, o divizie a FirstRand Bank Limited din Londra au acţionat în calitate de co manageri.

„Suntem încântaţi de interesul puternic arătat pentru tranzacţia noastră inaugurală de eurobonduri  de către investitorii internaţionali. Tranzacţia de vânzare de obligaţiuni este una de referinţă pentru o companie imobiliară din zona Europei Centrale şi de Est. Cu această tranzacţie simplificăm puternic structura noastră a datoriilor de capital şi reducem semnificativ costul mediu de îndatorare. De asemenea, creştem puternic fondurile de expansiune pentru România şi regiunea extinsă a Europei Centrale şi de Est, cu preponderenţă în Polonia”, a spus Dimitris Raptis, CEO adjunct şi Chief Investment Officer în cadrul Globalworth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO