Proprietăţi

Finlandezii de la Honka intră pe piaţa locală de case prefabricate din lemn. Cea mai ieftină casă costă 40.000 de euro

Finlandezii de la Honka intră pe piaţa locală cu casele prefabricate din lemn. Cea mai ieftină casă costă 40.000 de euro

Autor: Andreea Neferu

19.03.2012, 13:07 14176

Brandul finlandez Honka de case prefabricate din lemn intră luna aceasta pe piaţa locală, casele urmând să fie aduse de Finn Land Business, importatorul exclusiv al mărcii în România. Cea mai ieftină casă va costa 40.000 de euro şi va avea o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, urmând să fie livrată sub formă de kit complet, inclusiv ferestre şi instalaţii sanitare.

"Conceptul de casă din lemn este încă nou în România. Există totuşi o cerere pentru locuinţe din lemn şi la noi în ţară", a declarat Cristy Băisan, managerul Finn Land Business.

Prima casă Honka a fost deja asamblată la Azuga şi aparţine unui om de afaceri din Braşov. Cea de-a doua locuinţă ar urma să fie ridicată la Neptun, până la finalul lunii mai, urmând să fie un model pentru potenţialii clienţi.

Brandul Honka aparţie grupului finlandez Honkarakenne, care a vândut aproape 800.000 de case, hoteluri, restaurante sau chiar sate de vacanţă din 1958 până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO