Constructii & Imobiliare

HelpShip îşi extinde operaţiunile prin închirierea a 5.300 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal

HelpShip îşi extinde operaţiunile prin închirierea a...

Autor: Bogdan Alecu

08.02.2024, 09:25 344

CTP a închiriat 5.300 mp de depozit în CTPark Oradea Cargo Terminal către HelpShip,  furnizor de soluţii logistice, parte a grupului logistic euShipments.com. CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România

Decizia este concordanţă cu angajamentul HelpShip de a furniza soluţii logistice eficiente şi fiabile pentru portofoliul său în creştere de clienţi din sectorul comerţului electronic, potrivit companiei. Decizia este explicată prin faptul că poziţia depozitului în cadrul parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal asigură o conectivitate către rutele cheie de transport, facilitând distribuţia rapidă şi eficientă a mărfurilor. Cu centrul său de fulfillment amplasat în CTPark Oradea Cargo Terminal, HelpShip realizează livrări în ziua următoare atât către România, cât şi către Ungaria, respectiv în 48 de ore pentru livrările către Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi în 3 până la 5 zile lucrătoare pentru livrările către restul UE. Hub-ul logistic Oradea oferă, de asemenea, o conexiune directă către Ruse (Bulgaria), Zagreb (Croaţia), Senec (Slovacia) şi Ljubljana (Slovenia) printr-o rută de transport zilnică. Astfel, se asigură tranzitul rapid şi fiabil al expedierilor către şi dinspre aceste alte centre cheie din ECE.

"Oradea benficiază de o poziţionare în apropierea graniţei cu Ungaria, ceea ce o transformă într-o poartă esenţială pentru companiile care îşi propun să se stabilească atât în România, cât şi în Ungaria. CTPark Oradea Cargo Terminal, direct conectat la Aeroportul Oradea, rămâne o opţiune preferată pentru companiile care doresc să servească vestul României şi pieţele învecinate”, a declarat Aurel Cîrstea, Business Development Manager, CTP Romania. 

Odată cu creşterea cumpărăturilor online, alimentată de factori precum recentul boom al inteligenţei artificiale, continuarea digitalizării globale şi impactul evenimentelor precum pandemia de Covid-19, tot mai multe afaceri de comerţ electronic din regiune caută oportunităţi de expansiune şi îşi externalizează nevoile logistice către parteneri de încredere, precum HelpShip. Clienţii HelpShip beneficiază de acces complet la reţeaua de îndeplinire şi livrare în întreaga UE a euShipments.com.

"Având în vedere creşterea vizibilităţii României în sectorul comerţului electronic, rămânem dedicaţi sprijinirii creşterii comercianţilor online din regiune. În prezent, procesăm peste 200.000 de comenzi pe lună, iar obiectivul nostru este să depăşim pragul de 300.000 de comenzi pe lună până la sfârşitul anului”, a declarat Ştefan Popa, CEO of HelpShip.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafaţă de 14,4 hectare şi include trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 60.000 mp şi numeroase elemente de infrastructură specifice, cum ar fi rampa de parcare pentru aeronave sau căile de acces care leagă rampa de parcare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanţă de Borş, cel mai mare punct de frontieră de pe graniţa vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea şi cu centrul industrial Eurobusiness II, dar şi cu mari oraşe învecinate precum Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen şi Budapesta.

Romania este a doua cea mai mare piaţă pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătraţi din portofoliul său de spaţii industriale şi logistice de clasă A în peste 15 oraşe din România, printre care Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO