Constructii & Imobiliare

Încep lucrările la podul peste Mureş, parte a proiectului Lugoj-Deva, contract de 280.000 de lei

Încep lucrările la podul peste Mureş, parte a...

Autor: Laura Albu

13.12.2019, 14:53 5609

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat semnarea unui contract de 280.000 de lei şi începerea lucrărilor pentru repoziţionarea şi înlocuirea aparatelor de reazem la podul peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, potrivit unui comunicat.

În raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcţionare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureş acestea fiind ieşite în afara marginii plăcii metalice, către râu.

Astfel, CNAIR a semnat contractul “Repoziţionare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureş” cu Societatea Tkt Tehnologii şi Tensionări în Construcţii, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA.

De asemenea, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor şi s-a predat amplasamentul constructorului, lucrările fiind în plină desfăşurare.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în condiţii meteo favorabile.

CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate şi executate în cadrul contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la data de începere a contractului.

În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate şi executate a fost transmis de către IPTANA.

În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum şi aşteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă.

În funcţie de concluziile şi recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO