Constructii & Imobiliare

Israelienii de la AFI Europe o numesc pe Luciana Giurea, fost director al centrului comercial AFI Ploieşti, la conducerea diviziei de dezvoltare rezidenţială a companiei în România

Israelienii de la AFI Europe o numesc pe Luciana Giurea,...

Autor: Cristina Bellu

05.03.2024, 10:51 552

Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe a numit-o pe Luciana Giurea, fost director general al centrului comercial AFI Ploieşti, în funcţia de director al Diviziei Rezidenţiale, poziţie din care va coordona toate proiecte imobiliare rezidenţiale ale grupului în Romania şi va asigura dezvoltarea acestei noi divizii a companiei.

În paralel, conducerea AFI Ploieşti va fi preluată de către Sorin Scîntei, director general AFI Cotroceni, AFI Arad şi AFI City Bucureştii Noi, spun oficialii de la AFI Europe.

Potrivit acestora, în perioada următoare, activitatea noului şef al diviziei de dezvoltare rezidenţială se va concentra asupra primului proiect destinat exclusiv închirierii pe care AFI Europe îl dezvoltă în România, AFI Home North, localizat pe Dimitrie Pompeiu, în zona de business a Capitalei.

Complexul rezidenţial ocupă o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi cuprinde 3 clădiri, cu un număr total de 380 de apartamente destinate exclusiv închirierii şi 400 de locuri de parcare.

„Noul rol reprezintă o oportunitate excelentă în care Luciana îşi va putea folosi abilităţile de lider şi expertiza în domeniul imobiliar pentru a modela şi a conduce dezvoltarea acestei divizii importante, ca parte integrantă a direcţiei de creştere a AFI Europe pe plan local ”, spune Doron Klein, CEO AFI Europe Romania şi Republica Cehă.

Luciana Giurea, în vârstă de 36 de ani, este licenţiată în Drept, vorbeşte fluent limbile engleză şi spaniolă şi a avut o carieră în jurnalism înainte de a se alătura echipei AFI Europe, în 2014.

În 2017, ea a devenit Leasing Manager al diviziei AFI Malls Romania, coordonând procesul de închiriere a tuturor spaţiilor comerciale din AFI Cotroceni, AFI Ploieşti şi AFI Braşov. În mai 2019, Luciana Giurea a fost numită director general al AFI Ploieşti.

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului şi investiţiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală şi de Est.

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din ţară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili şi spaţii de retail de aproximativ 175.000 mp închiriabili.

În România, compania gestionează centrul comercial AFI Cotroceni, unul dintre cele mai mari şi mai dominante centre comerciale din regiunea centrală şi est europeană, AFI Ploiesti, AFI Brasov şi AFI City. In 2023 compania a inaugurat primul parc de retail, AFI Arad (29,400 mp inchiriabili).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO