Constructii & Imobiliare

Iulius Town, complexul cu birouri şi spaţii comerciale dezvoltat în Timişoara de grupul Iulius, s-a apropiat de 10.000 de angajaţi care lucrează pentru cele 50 de firme chiriaşe

Iulius Town, complexul cu birouri şi spaţii comerciale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.06.2023, 13:54 5186

Iulius Town, complexul mixed-use dezvoltat de compania imobiliară Iulius în Timişoara, s-a apropiat de 10.000 de angajaţi în birourile închiriate de cele 50 de companii care şi-au stabilit sediul acolo. Cei mai mulţi chiriaşi vin din domeniul tehnologiei şi automotive, printre ei regăsindu-se gigantul american Amazon.

Cele patru clădiri de birouri United Business Center (UBC) totalizează peste 80.000 de metri pătraţi închiriabili şi 50 de companii multinaţionale, de pe trei continente.

UBC 0, cea mai mare clădire din ansamblu, are o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi închiriabili desfăşuraţi pe 15 etaje. Din total, 3.200 de metri pătraţi sunt ocupaţi doar de Amazon, cu mai multe echipe ale sale – Ring, Trusted Shopping Experience, Global Solutions and Risk Compliance şi Retail Business Services. „Acest birou va găzdui peste 100 de oameni, care vor lucra în echipele noastre şi vor dezvolta în continuare tehnologii de ultimă generaţie”, spune Cristian Josan, general manager la Amazon Development Center Romania.

În total, 19 companii din domenii precum IT&C, automotive sau inginerie, cu peste 4.000 de angajaţi, lucrează doar în UBC 0.

În afară de Iulius Town, grupul Iulius a mai dezvoltat şi la Iaşi cinci proiecte de real estate, care totalizează 130.000 mp de spaţii office şi 105.000 mp retail, pentru care a alocat jumătate de miliard de euro. Este vorba despre proiectele Palas Iaşi, Palas Campus, Iulius Mall Iaşi, Family Market Miroslava şi Family Market Bucium. În această primăvară, în proiectele Family Market a intrat cu o participaţie de 50% compania W&E Assets, un parteneriat de investiţii fondat de Cocanougher Family Office, cu operaţiuni în Statele Unite ale Americii, şi antreprenorul din IT Ilie Ghiciuc.

Iulius a dezvoltat, de asemenea, mallurile sub brandul Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava şi câteva clădiri de birouri. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul de investiţii sud-african Atterbury Europe.

La nivelul întregului portofoliu imobiliar dezvoltat de Iulius, investiţiile sunt de aproximativ 1,3 miliarde de euro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO