Constructii & Imobiliare

KADRA, furnizor român de soluţii integrate de acces, a încheiat 2023 cu afaceri de 62,5 mil. lei, plus 22% an/an, şi estimează venituri în creştere cu peste 20% în 2024

KADRA, furnizor român de soluţii integrate de acces, a...

Autor: Cristina Bellu

26.02.2024, 10:35 130

Furnizorul român de soluţii integrate de acces KADRA în raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 62,5 milioane de lei, în creştere cu peste 22% faţă de anul anterior, în timp ce rezultatul net pentru aceeaşi perioadă este estimat la peste 4 milioane de lei.

„Divizia de proiecte a KADRA şi-a depăşit obiectivele referitoare la cifra de afaceri pentru 2023. Anul trecut, ne-am implicat în peste 100 de proiecte mari, atât cu soluţii de management automat al accesului (uşi automate, uşi de spital), cât şi cu sisteme inteligente de parcare sau soluţii de protecţie la foc. Dacă am contoriza şi proiectele de mai mici dimensiuni, cifra acestora ar creşte exponenţial”, spune Andreea Strugaru, co-owner KADRA şi marketing manager al companiei.

Potrvit oficialului companiei, în acest moment, sub 8% din cifra de afaceri este realizată prin proiecte publice, restul de peste 90% fiind contractate de zona privată.

Tot în 2023, KADRA a demarat doua proiecte cu finanţare europeană pentru obţinerea de surse de energie regenerabilă şi eficientizarea energetică a spaţiului de micro producţie de la Cluj şi a încheiat un parteneriat cu EMI International, liderul european în domeniul soluţiilor industriale de acces.

 „Grupul EMI a dezvoltat un business solid în acest domeniu. Evident, acest lucru – care este doar un exemplu – ne va fi util în strategia de dezvoltare. Parteneriatul cu EMI International ne creşte competitivitatea şi ne deschide accesul spre noi pieţe europene”, explică Andreea Strugaru.

Pentru anul în curs, oficialul KADRA estimează că trendul ascendent al cifrei de afaceri şi profitului va continua.

„Pentru anul 2024 am bugetat o creştere a cifrei de afaceri de peste 20% bazată pe oportunităţile pieţei şi pe contractele deja semnate”, spune Andreea Strugaru.

Un obiectiv important al companiei pentru anul acesta este creşterea zonei de servicii (mentenanţă şi service).

„Există potenţial pe acest segment al pieţei, pentru că oamenii încep să înţeleagă ce înseamnă concret mentenanţa: o protejare a investiţiei. (...) până la urmă, mentenanţa se ocupă cu prelungirea duratei de viaţă a soluţiilor de acces, optimizarea investiţiei realizate şi evitarea incidentelor neplăcute”, spune co-ownerul KADRA. 

Digitalizarea şi creşterea eficienţei energetice, două direcţii importante ale investiţiilor în 2023 se vor menţine prioritare şi în 2024, mai precizează Andreea Strugaru.

 
 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO