Constructii & Imobiliare

Marius Chilian, lease manager Vantage Towers: Impactul noilor măsuri fiscale pe care îl vedem noi este unul semnificativ, în special la cele care ţin de energie la prosumator. S-a ajuns la concluzia că energia pe care o produce o companies au o locuinţă ar trebui să fie limitată la nivelul de consum, dar avem nevoie de modificări în care să se comunice clar care ar fi nivelul

Marius Chilian, lease manager Vantage Towers: Impactul...

Autor: Mircea Nica

28.09.2023, 11:02 101

Impactul noilor măsuri fiscale pe care îl vedem este unul semnificativ, dar nu neaparat din punct de vedere financair, cât din perspectiva modificărilor legislative care ţin de energie la prosumator, a spus Marius Chilian, lease managr Vantage Towers, în cadrul Conferinţei ZF Birouri şi Rezidenţial 2023.

“Impactul noilor măsuri fiscale pe care îl vedem este unul semnificativ, dar nu neaparat din punct de vedere financair, cât din perspectiva modificărilor legislative care ţin de energie la prosumator. S-a ajuns la concluzia că energia pe care o produce fie o companie, fie o locuinţă ar trebui să fie limitată la nivelul de consum şi nu la o producţie mai mare. Din cauza aceasta aşteptăm modificări legislative în care să se comunice clar cam care ar fi nivelul de producţie al energiei electrice care poate fi utilizat într-o companie, într-o unitate dministrativă şi cât anume din această producţie poate fi injectată în reţea”, a explicat Marius Chilian.

El a maia dăugat că în momentul de faţă, turnurile Vantage Towers nu sunt acoperite toate cu panouri fotovoltaice, dar compania aşteaptă modificările pentru a vedea impactul în viitorul apropiat.

“În momentul de faţă nu avem toate turnurile noastre acoperite cu panouri, dar este o chestier pe care o luăm foarte în serios în calcul şi aşteptăm modificările pentru a vedea cum ne va impacta în viitorul apropiat.”

 

Ce a mai aspus Marius Chilian, lease manager Vantage Towers:

 

♦ Noi ca şi operatori de reţele fizice, care ajută ulterior operatorii de telefonie mobilă şi de date să îşi extindă reţeaua, este important de ştiut că noi încercăm să ajutăm comunităţi locale prin această prezenţă a infrastructurii noastre.

♦ În general aceste investiţii imobiliare sunt pe de o parte de natură office, rezidenţială, comercială, toate aceste lucruri presupun o aglomerare urbană, un trafic mai mare de date, comunicaţii mobile care au nevoie de suport fizic cu această infrastructură şi din acest motiv şi nu numai este important să vedem cum o companie ca a noastră ajută şi la bunăstarea comunităţii.

♦ Faptul că putem să asigurăm operatorilor de telefonie pe de o parte, pe de altă parte beneficiarilor de telefonie mobilă, putem să asigurăm o infrastructură astfel încât să poată să aibă conversaţii cu cei dragi sau suficientă bandă pentru a susţine teleconferinţe, în felul acesta încercăm să densificăm reţelele actuale astfel încât să asigurăm tot confortul din punct de vedere digital.

♦ Încercăm să stabilim parteneriate cu o serie de dezvoltatori şi să îi asigurăm că putem să le oferim acelaşi nivel. Suntem cumva un furnizor de utilitate publică. Aşa cum cineva care vrea să îşi cumpere un apartament şi vrea să se asigure că are energie electrică sau gaze naturale, la fel de bine ar trebui ca un asemenea investitor sau cumpărător să se asigure că reţeaua din zonă este una pe care se poate baza. Acest lucru este mai cu seamă vizibil în zone precum la marginea oraşelor unde până acum nu a fost o dezvoltare foarte importantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO